Yalnız Mesajı Göster

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Eski 08-02-2012   #29
Prof. Dr. Sinsi

Müslümanım Diyen Niçin Namaz Kılmak İstemez?

Nefsime Yenik Düştüğüm İçin Namaz Kılmıyorum

Her insan nefis taşır ve her nefis kötülüğü emreder İnsan imanı oranında nefsine hâkim olur Nefsime hâkim olamıyorum diyen bir insan imanını artırma yoluna gitmeli İmanı bir elfeneri piline benzetirsek dolu bir pil önümüzü net görmemizi sağlar Pİl zayıfladıkça karanlıkta zarar görmemiz kaçınılmaz olur Bu örneği sakin bir kafayla düşünürseniz iman-namaz ilişkisini daha net görürsünüz
Sıralamaya çalıştığımız tüm kılmama sebeplerinin ana kumandasının nefis olduğunu görürüz Nefsime yenik düşüyorum bahanesiyle namaz kılmayanların ortak bazı özellikleri dikkatimi çekiyor
Bu mazerete sığınanlar nefsini yenme gayretinde olmuyorlar Hallerinden oldukça memnunlar Hatta bıyık altından gülerek;"napalım, nefsimize yenik düşüyoz" dediklerini görürsünüz Bu konu başlığımızı uzatmayı düşünmüyorum Eğer kitabı elinize alıp ilk bu bölümü okumaya karar vermişseniz size tavsiyem okumaya İlk bölümden başlayın
Ama yinede mazeretime cevap istiyorum diyorsanız hastalığınızın kaynağının iman eksikliği olduğunu söyleyebilirim Peki, iman nasıl artar? İman; Salih ameller İşleyerek artar, günah işleyerek te zayıflar Yani bir an önce üzerinizdeki tembelliği atmaya çalışın Yarın mahşer gününde kafanız rahat eder Orada imanınızı artırıp hanenize kaydettireceğiniz hiçbir amel bulamazsınız

Alıntı Yaparak Cevapla