Yalnız Mesajı Göster

Namaz Çiçekleri Günlükleri:)

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Namaz Çiçekleri Günlükleri:)

Namaz Çiçeği Osman Taha ve Beyzanur

İkrime FIRAT

21062007
Selamün aleykum Bu sabah bismillah dedik sabah namazından başladık Allah’ın izniyle biz üç kişi katılıyoruz Namaz çiçekleri kampanyasına Beyzanur 9, Osman Taha 7 yaşında Bende anneleri olarak günlük tutacağım Bu konuda Allah razı olsun sizden Bu çok güzel bir fikir, hem biz anneler için hem de çocuklar için Biz daha öncede ufak ufak alıştırmaya başlamıştık ama bu kampanya çok büyük bir şevk verdi Hem bana hem çocuklara Hem de annelerin bu konuda görüş paylaşabilmesi çok güzel çünkü çok hassas bir konu Namaz Allah korusun alıştırayım derken çocuk sıkılabiliyor Bu dengeyi çok güzel kurmak gerekiyor Anneler neler yaptıklarını anlatırlarsa okuyanlar bu tecrübelerden yararlanabilir Sanırım sonunda okuyabileceğiz diğer annelerin fikirlerini Şahsen çok merak ediyorum
Neyse biz bu sabah namaza kalktık Biraz zor oldu çocuklar için ama
Kalktılar Çünkü akşam çok geç yatmışlardı ve çok yorgunlardı Bende abdest almaları için fazla ısrar etmedim Abdestsiz namaza durdular Ama ilk günden gevşek mi davrandım acaba diye kafama takılmadı değil Neyse sünneti kıldıktan sora bir baktım Osman Taha yerde uyuyakalmış Beyzanur zaten zaman zaman kılıyordu ama sadece farzları Farzı da kıldık ve yattılar Sonra öğlen namazında Osman Taha camiye gitti Biz Beyzanurla evde kıldık İkindide onlara dedim ikindiyi kılalım Sizi denize götüreceğim Çok sevindiler Denize gittik, gelince Osman akşam namazına yine camiye gitti Beyza evde kıldı İkisi de herkese anlatıyorlar biz namaz kampanyasına başladık diye Az öncede yatsıyı kıldılar ve yattılar Yatsısında sadece farzını kıldırdım Çünkü namaz onlara ağır gelsin istemiyorum ilk etapta Ne kadar doğru düşünüyorum bilmem ama büyüdüklerinde bu günleri hatırladıklarında hissettiklerinin hoş şeyler olmasını istiyorum Zorlanırsa çocuk, annem namaz kıldırmıştı çok zor gelmişti diye hatırlar diye korkuyorum Yalnız şunu fark ettim, kolay bir şey değil çocuğu namaza alıştırmak Hemen abdest alıp kılıyorken çocuğa göre ayarlamaya başlıyorsun, anlatıyorsun, bazen kıkırdıyorlar ama sabırlı davranmak zorunda kalıyorsun İnşallah çocuğum namaz kılar demek kolay ama böylede fiili duası oluyor demek ki Rabbim inşallah namazın zevkini, lezzetini onlara da bizlere de tam olarak tattırsın Herkese kolay gelsin

22062007
Selamüm aleküm Bu gün 2 günümüz Sabah namazı yine biraz uykulu oldu ama sonuçta kılındı Osman vakit namazlarına genelde camiye gidiyor… Orda dedeler ona ufak hediyeler veriyor Eee tabi teşvik oluyor Beyza evde kılıyor Normalde farzları kılıyordu Şimdi sünnetleri de kılıyor

23062007
Selamun aleykum Bu gün 3 günümüz Gayet güzel gidiyor maşallah Ezan okununca sokakta oynasalar bile, Osman Taha hemen camiye Beyzanur da eve koşuyor Havada bayağı sıcak ama hiç şikâyet etmiyorlar Çünkü Beyza namaz kılarken gömlek falan giyiniyor

24062007
Beyzanur, bu sabah kalkamadı ama sonradan çok üzüldü Hemen kaza yaptı Osman Taha kalktı Biraz mızmızlansa da kılmayacağım demiyor ve kılıyor Öğlen namazı okunduğunda çizgi film seyrediyordu sonra kılabilir miyim dedi Ben de peki çizgi film bitince kılarsın ama ben kılmak zorundayım sonra tekrar sana kıldırırım Dedim ve sonra kıldırdım Beyzanur Anneanneye gitti İnşallah orada devam edecek Bu arada diplomayı dört gözle bekliyorlar

25062006
Bugün 5 günü tamamladık ALLAHIN izniyle Sadece çok uykuları olduğu zaman sabah ve yatsıda mızmızlandılar biraz ama kılmayacağız demediler Osman Taha’nın çok istediği bir oyuncak vardı Babasına ısmarlıyordu Akşam oyuncakçıya götürdük Kendi beğendi Biz de bak bu namaz sayesinde oldu dedik Buna namazın kerameti denir Bak sen ablan da istiyordun Allah kendin beğenip almayı nasip etti dedik Çok mantıklı geldi ona Beyzanur anneannede devam etti Şimdi bugünden itibaren Osman Taha’nın bir vakit Beyzanur’un iki vakit namaz seçmesini
İsteyeceğim ve her sene bir vakit daha ekleyeceğiz inşallah Osman Taha şimdiden akşam namazını seçti Bu arada diplomayı dört gözle bekliyorlar Allah razı olsun

Editörün yorumu: Abla gönderdiğiniz yazıyı okurken nefes almadım desem yeridir Allah razı olsun Gözlemlerinizi çok güzel yansıtmışsınız

wwwnamazzamaninet

Alıntı Yaparak Cevapla