Yalnız Mesajı Göster

Namaz Ve Kılmayanın Hükmü

Eski 08-02-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Namaz Ve Kılmayanın Hükmü

Müslüman bir kişi namazı istenildiği gibi kılmazsa -ki huşulu olmak namazın ruhudur- o zaman bu fahiş ve kötülüklerden derisi ıslanmış olarak sabahlayacaktır Öyleki bununla da sadece Allah (cc)’dan gaflet anını kazanır
İşte bu yüzden müslümanın hayatında namazın çok büyük önemi bulunmaktadır Bu da kişiyi bunu muhafaza etmeye, vaktinde kılmaya mescitte cemaatle beraber ilk vaktinde kılmaya sürüklemektedir
Faydası bulunması hasebiyle ben bu kitabın ilk bölümünde Nebi’den (sav) abdest hakkında gelenler ile ilgili bir fasılayı da ekledim
Müellifin “Zadu’l-Meâd” adlı eserinden bunu da ek yapmanın nedeni okuyucunun abdesti ve namazı bilmeye iktina olan için bir kolaylık olanda zikrettim ki başka bir kitaba ihtiyacı olmasın
Öncelikle kitaptaki hadisleri tahric etmekle başladım Güvenilir sünnet (hadis) kitaplarının da kaynaklarına doğru yöneldim içinden sahih olan ve zayıf olanları ayırarak aynı zamanda değerli hocaların kitaplarından çoğu ile istifâde ederek bunların hepsine işarette bulundum: şeyh Allâme Nasıruddin el-Bani, Üstad şuayb el-Arnaud ve Üstad şeyh Abdulkadir el-Arnaud (rha) gibi
İşte böylece; geçmiş tablarda vâki olan tahrif ve tashifattaki yazıların vs çoğunu düzelttim Bu da matbu olan bir nüshanın yakını ile bazen bir bölümü ile ya da ibaredeki bir yanlışlık veyahut bir eksiklikten dolayı apaçık olarak beyan edilmiştir Eski tabda, bu kitabın tabına, benden sebk olan ve hafızamdan giden şeyleri idrak etmek için, bu kitabın mahtut (hatlanmış) olmasının meydana gelmesini arzuluyorum mevzuatlar içinde bunlara (özel) ünvanlar izafe ettim Bunları da iki köşeli ( ) parantez olarak uyguladım
Sonuç olarak faziletli kardeş Muhammed Züheyr eş-şâviş Hocaya -kendisi İslami mektebenin sahibidir- şükran borcu olduğumu söylemeyi gerekli görüyorum Bu ve başka faydalı kitapları basıma sunduğu için -Allah’dan sonra- faziletli olan bu kardeşimize yüce Allah’ın (cc) çokça faydalı kitaplar basmasına ve çıkarmasına yardımcı olmasını, Müslümanlara da hayırın bütün hayırını karşılık vermesini diliyoruz
Sonuç olarak;
Yüce Allahu Teâladan rızası için amel ettiğimiz bu amelleri halis kılmasını, büyük gün için bize ecirler sağlamasını -ki o Alemlerin Rabbi olan Allah için insanlar o gün ayağa kalkıp kıyam dururlar- dilerim Son davetimiz ise; “Hamd Alemlerin Rabbi olan Allah’a (cc)’dırdemektir

Alıntı Yaparak Cevapla