Yalnız Mesajı Göster

Unutulmuş Borç

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Unutulmuş Borç

Unutulmuş borç-2

Saliha hakikaten ,iç dünyasında kurtuluş savaşı veriyordu Sinsi düşman içinde zafer kazanmaya çalışıyorduYenilmeyeceğim yarın Cuma başlayacağım namazıma
deyip sofrayı kurduYemek yenildiki eşi Cemal fark etmişti durgunluğunu Her zaman paralı günden geldiği akşam çok neşeli olur, konuşulan dedikoduların ucundan kenarından eşine anlatmaya çalışırdıHaliyle çocuklarda bu ortamdan nasiplenirlerdi ,merakla olup biteni öğrenmeye çalışırlardı

Salıha günlük eğlencesini,aile ortamına taşıyarak, eşini ve çoçuklarınıda dedikodu makinesine ortak ediyordu Çocuklar adeta dizide oynayan meraklı Melahat olmuşlar, anne lerine, odamı olmuş ? Budamı olmuş?soru üstüne soru
Bu akşamki durgunluğu, aile ortamını da şaşırttı Hayret dedi; Cemal bey,

Hayrola ?canın mı sıkkın ,bir şeymi oldu? Dalgınsın bu akşam Saliha’yok bir şey yorgunluk deyip geçiştirdi İçindeki savaşı Cemal bey anlayacak mıydı sanki ,oda cumalık müslümandı Cumalık müslümandı,cumadan cumaya Camiye uğrardı,onun dışında,işten eve ,evden işe arasıra kahveye takılır,onunda boştu hayatı, kendisininki gibi, tencere yuvarlanmış kapanı bulmuşlardı
Aman yarabbi dedi kendi kendine,Baba cumalık,anne Ramazanlık, çocuklara kim öğretecekti Allah’ını, Peygamberini Kendisine annesi yıllarca gözünün nuru namaz sakın ondan ayrılma deyip kulağına küpe yaptığı halde namazla arasına kara kedi girmişti bile

Ya çocuklar dedi,Budurumda dini yaşayan yoktu ki onlara yaşatsın,model olan anne baba yoktu ki Örnek alsın, Kara kedi değil uzak uzak dağlar vahşi aslanlar vardı çocuklarının dinle arasında
Bu düşüncelerle, adata bitkin düştü, zihni on sene birden yorulmuştu,ne eşine ne çocuklarına anlatacak takati kalmadığı için ,savaştan kaçar gibi uykuya sığındıYorgunluğunu bahane ederek yatağa attı kendini Oh be dedi rahat bir uykuya dalayımda kurtulayım bu yorgunluktan ikindiden beri hep aynı şeyleri düşün düşün günümü zehir ettim kendime de evdekilere de olmuyordu işte artık çok geçti zamanında alışmamıştı namaza keşke küçükken annesinin ikazlarını dinleseydi de araya bu namazsız yılları sokmasaydı Ağaç yaşken eğilirdi Alışmamıştı alışamamıştı günde beş kere deyip gözünde büyütüyordu İçindeki şeytani duygularla kavga yapa yapa dalıverdi uykuya
Uykuda kan ter içinde kalmıştı Rüyasında annesi gibi genç yaşta aniden öldüğünü, ameliyat masasında doktorların koşuşturduğunu görüyordu Alt tarafı bir mide ameliyatıydı, nasıl olurdu? Doktorlarda kendi gibi kan ter içindeydi Hemşirelerden biri Tüh yazık daha çok gençmiş deyip arkadaşına konuşuyordu Ama nasıl olmuşsa olmuştu ,Ayak parmaklarından resmen anlamıştı ruhunun çekildiğini, Ruhunun çekildiği yer adeta taş kesiliyordu, kıpırdatmak istiyordu ne gezer santim kıpırdamıyordu Aman yarabbi dedi felçli hastalar gibi

Ruhu göbek kısmına gelmişti ki,sırıl sıklam oldu Bir kalkabilse bir konuşabilse hemşireleride doktorlarıda kovacaktı konuştukları için O canıyla uğraşıyordu onlar durmadan konuşuyorlardı Hatta hemşirenin biri en yakın gün arkadaşı sevdaydı (Kocası çok zengin efendi bir adam Cemal bey ,yerine gelen rahat eder,hani bizim şu Aysel var ya kocası kazada öldü,sevaptır onu ayarlayalım

Tüh dedim yazıklar olsun ,onlar için ben sabahlara kadar,pastalar çörekler yapıyor Allaha olan borcumu terk ediyor, onları eğlendirmek için ne yorgunluklara katlanıyorum da,en yakın arkadaşım daha ruhum boğazıma gelmeden göbeğimde iken ,eşime benimde tanıdığım Ayseli ayarlamıştı bile Ah bir kalkabilse,Sevdaya yapacağını biliyordu
Gerçekten ruhu göbeğinden çok zor ayrıldı Boğazına makara şeklinde tıkılmıştıBirde baktı ki kapıdan ak sakallı bir dede yanına yaklaştı,eliyle onu başından aşağıya sıvazladı
(Kalk dedi seni evine götürecegim)Kalktı dede önden o arkadan,peşine takıldıBirde baktı ki hiç tanımadığı bir ev Evi tanımaya çalışırken kan ter içinde uyandı Yanında yatan eşi Cemal beyde uyanmıştıO korkuyla eşine sarıldıCemal bey sırıl sıklam ter içinde olduğunu görünce fırladı kalktı Salı hanın mide sancılarının tuttuğunu sanarak demek dedi hiç uyumadın akşamdan beri sancıların vardı, ondan durgundun ,niye söylemedin? Kalk dedi hastaneye gidiyoruz dolaptan üstünü değiştirecek çamaşırlar getirdi

Salıha tek kelime etmiyor sanki dili tutulmuştu,hiç gidermiydı hastaneye ,hiç gidermiydı o hemşirelerin yanına ,kocasına da ben rüya gordümde rüyamda ödlümde senide hemşireler evlendiriyorlardı diyebilirimiydi? Düşünmesi bile lüzumsuzdu SALIHA rüyanın etkisinde çok kalmıştı

Dilerseniz bir sonraki yazımızda Salı hanın manen kendine gelip gelmeyeceğine devam edelim Değerli okurlarım

Alıntı Yaparak Cevapla