Yalnız Mesajı Göster

Unutulmuş Borç

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Unutulmuş Borç

Unutulmuş borç-3

Cuma sabahıydıSaliha eşi Cemal beyin sesini duyuyor fakat anlamıyordu, sanki gözleri eşine bakıyor onu görmüyordu ruhen başka alemde geziyordu Rüyasının tesiri iliklerine kadar etkilemişti Ölmeden ölümü yaşamış, kendi kendine

(Ya gerçek olsaydı uykuda ölenler yokmuydu sanki dedi ) Birden bağırdıELHAMDÜLİLLAH sana şükürler olsun ALLAH?ım diye öyle hızlı çıkmıştı ki sesi eşi Cemal bey korktu çünkü eşi onu midesi için hastaneye gotürmeye, ikna etmeye çalışıyordu

Salihanın bu sesi onu şaşırttıSöylermisin dedi, ne bu halin? Sabah sabah alabildiğine bağırmalar, sen benim söylediklerimi duymuyor , dinlemiyorsun bile Saliha otur dedi kocasına Çarşamba günü pazara gittim, inan yüzlerce tezgah ,her tezgahın başı avaz avaz bağırıyordu, hepsi kendinden bir şey almam için adeta yarışıyorlardı ne zamanki ben alacağımı aldım akşam eve dönerken ,baktım ki ne çağıran var nede bağıran ne vefasızlarmış Cemal ne menfatçılarmış

Ertesi günü dün Perşembe,ne güçlü doslugum varmış benimde ,ne güçlü alışkanlıklarım varmış adeta bir zincir gibi Önceleri ayda bir gittiğim günleri haftaya indirdim, haftanın üç günü ilmek ilmek örerek ipliği zincire çevirdim Güçlendi mi güçlendi ,beni benden aldı beni özümden kopardı beni ezeldeki kökümden kopardı da boş bir çuval gibi dünya pazarına attı Cemal dedi (Dünya şu Çarşamba günü çıktığım avaz avaz bağıran pazarcılar pazarıysa, seninde benimde çoçuklarımızında ,bu pazarda tezgahımız yerimiz nerde?

İki kuruş para para kazanmak için türlü hallere giren işi bitince de evine gidip daha sonra velinimeti müşteriyi tanımayan pazarcılar gibi degilmiyiz? Cemal bey o ana kadar susmuştu Saliha dedi işe geç kalıcam hem dedi seni hastaneye götürücem,sabah sabah ruhum sıkıldı dediklerinden, kısmen anlamaya çalışıyorum ama,ne yapacağız?Alışmışız,böyle gelmiş böyle gidiyorEvet dedi Saliha ne doğru söyledin, alışkanlıklarımız çok hafif yavaş yavaş, zehirini akıtan,yılan gibi alışkanlıklarımızBirden zehiri verse bizi öldürür ama azar azar olunca, yaşayan ölüler yapmış bizi

Bizden adeta kopmayan zincirle belimize bağlanmış birer kemer olmuşlar, vazgeçmek yerine ilmek ilmek,örüyoruz onları İşi bitince akşam olunca yok olan pazarcı seslerli gibi menfaate dayanan ,kaybolan yok olan dostluklar pazarında ben yokum dediOnlar yüzünden alışkanlıklarım yüzünden ,karşılıksız çıkarsız sonsuz sahibimi dostumu kaybettiğimin bu gece farkına vardımAnladım ki insanın değeri aradığı şeyle ölçülüyorŞu dünya pazarında para arayan var,şan şöhret arayan var yatlar katlar arayan var,herkes bir şeyler arama derdinde Arananlar elbette lüzumludur,ama akşam olunca herkes elini eteğini çekip gidince, benimle kabirde sonsuz hayatımda beraberlikleri yoksa,lüzumundan fazla önem vermeğe deymezmiş Bu gece ancak anladım bunu?Bütün bu pazarın nimetini sınırsız karşılıksız veren, Rabbimle buluşmaya karar verdimAylık günlerimi bir haftaya indirdiğim gibi ,nimetlerin sahibi,benim sahibim,kainatın sahibi Rabbimle günde beş kere,buluşup Rabbimi anacağım Bana öyle yakınki şah damarımdan daha fazla, ama ben ona öyle uzakmışım ki ,KAF dağından daha uzak, utanıyorum kendimden Cemal bey,utanmayı öğrendiğim içinde Rabbime şükrediyorum ELHAMDÜLİLLAH ,Saliha öyle yüksek sesle elhamdülillah dedi ki,,eşi tekrar bir irkildi Saliha dedi noluyor sabah sabah üzerimden bir tır geçmiş gibi bir ağırlık yükledin

Evet dedi Saliha,aynen ağırlık bendede yılların ağırlığı yıllardır sahibine nankörlük yapan kedi gibi hissediyorum kendimiBu gece ben yeniden doğdum Cemal dedi ,şu an sıfırdan başlıyorum, ne yapabilir nasıl telafi edebilirim boşa geçen yıllarımı?Cemal bey ne dogması ? ne yılları dedi ki, çocuklar uyanmış kapıyı çalıyorlardı,otama tik her gün hazır olan kahvaltı ,bu sabah saatini şaşırmıştıKızı Zehra anne okula geç kalıyorum kahvaltı ne zaman yapacağız demesiyle yataktan fırladı Eşine Cemal dedi rica etsem bugün kahvaltıyı sen hazırlayabilirmisin? Benim biraz işim var Tabi dedi Cemal bey, mutfağa gitti aceleden ne işin var diye soramadı bile Saliha ya?

Bir sonraki yazımızda devam edelim degerli okurlarım?

Hatice Uslu

Yüregine sagliklar olsun degerli hocam yazinin devamini bekliyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla