Konu
:
Eşim Ve Çocuklar Arasında Kalıyorum
Yalnız Mesajı Göster
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eşim ve Çocuklar Arasında Kalıyorum
Yasemin UÇAL ABDULLAH / PSİKOLOĞUM
Yasemin Hanım ben beş çocuk annesiyim
Bir kızım ve bir oğlum gençliğe adım atmakta… Oğlum internetten çıkmıyor
Kızım ders çalışıyor ama çok içe dönük
Eşim çocuklara çok kızıyor ve sürekli gergin
Bu durum bizi de geriyor
Çoğu zaman çocuklar yüzünden kavga ediyoruz
Eşimin davranışları ve çocuklara hitabı beni üzüyor
O ise kendisine çok müdahale ettiğimi düşünüyor
Çocuklar yüzünden çıkan kavga bizimle devam ediyor
İlköğretime giden kızım ve çocuklarımın bu durumdan etkilenmesinden, evdeki gerginliği derslerine yansıtmalarından korkuyorum
Lütfen bir yol gösterin
Emral
/ Hatay
Sevgili Emral Hanım, öncelikle şunu söylemek gerekir ki çocuk disiplininde anne baba ortak görüşmeler yapıp fikir teatisinde bulunarak çözüm birliği oluşturmalıdırlar
Bunun dışında oluşabilecek yeni durumlarda da çocukların yanında çatışmaktansa tekrar gündemi aralarında konuşarak sonucu belirlemeliler
İki çocuğunuzun ergen olduğunu belirtmişsiniz, ergenleri idare etmek kolay değildir
Zira fizyolojik gelişim olarak hormonlar hızla devreye girmesine karşı muhakeme normal gelişme sürecinde devam etmektedir
Onun içindir ki gençler hayatlarındaki tecrübe azlığıyla da yanlış kararlar alabilmekteler
Oğlunuzun internete daha az girebilmesi için babası ve sizinle daha rahat ilişki içinde olması gerekiyor
Baba elinden geldiğince çocukla ilişkisini geliştirmeli, ona daha fazla vakit ayırmalı ve oğluna erkek olarak model olmaya çalışmalıdır
Ebeveyn deyince çocukların aklına sürekli yasakları hatırlatan kişiler gelmemelidir
Çocuklarla ilişki kurmayınca ortaya çıkan iletişim tarzı sadece yasaklar bildirgesi olmakta
Eşinizin çocuk disiplinine sizi dahil etmemesi çok yanlış
Zira herhangi bir kötü durum karşısında en çok yüreği yanan kişi yine annedir
Anne çocuğunu büyütürken herkesten ziyade emek çeken kişi olduğu için gelişimlerinin her döneminde çocuklarının hayatının içinde olması son derece normaldir
Eşinizle ortak bir müzakere ortamı kurarsanız çocuklar için tartışmalarınız azalacaktır
Ayrıca ortak kararın getirdiği rahatlıkla eşinizin de çocukları fazla hırpalayacağını sanmıyorum
Lütfen çocuk gelişimiyle alakalı kitaplar okuyun
Ergenlerin psikolojisinde nelerin nasıl yol aldığını bilmeniz sizin için son derece önemli
Ayrıca kendi içsel dünyanızın da farkına varabileceğiniz kitaplar okuyun
Çünkü bir insan kendini ne kadar çok tanırsa ötekine o denli yardımcı olabilir
Sanırım tüm bu yapacaklarınızdan sonra kime nasıl davranabileceğinizi çok daha iyi kavrayabilirsiniz
Burada yaşanan handikap da şu olabilir; eşiniz çocukları hırpalayıp üzerken siz hiç farkında olmadan koruyarak belki de yapmaları ya da öğrenmeleri gereken bir takım şeyleri engelliyor olabilirsiniz
Çünkü bazen çocuklar annelerinin şefkatinden faydalanarak gerekli disiplini içselleştirme adına oldukça gevşek davranabilirler
Lütfen şefkat göstereyim derken onları disiplinden bağımsız yetiştirmeyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul