08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nefis Ve İman
Es-Selamün Aleyküm… Büyük insan Abdülkadir Geylani bir eserinde şöyle nasihat veriyor bizlere:
“ Başkasında bulunan bir hatayı defetmek istersen nefsinle yapma, imanınla yap Kötülükleri ancak İMAN yıkar Bu durumda RABB’in sana işlerinde yardımcı olur O kötülüğü yok etmek için arkadaş olur, O kötülüğü ezer ortadan kaldırır Eğer bir kötülüğü nefsin için, halkın seni tanıması için ortadan kaldırmaya niyet edersen rezil olursun Her işte HAKK’ın rızası aranmalıdır ”
Hani bir gülyüzlü sahabi, Allah için yaptıkları bir savaşda düşmanın boğazına kılıçı dayar tam öldürecekken, adam yüzüne tükürür ya Bunun üzerine o esiri azad eder Adam şaşırır, tam öldürülecekken azad edilmiştir, üstelik de hakaret edercesine yüzüne tükürdüğü halde şaşırır dayanamaz sorar;
“ Bütün güç sendeydi, ama sen beni öldürmedin üstelik serbest bırakıyorsun neden?”
Gönlü güzel, yüzü güzel sahabi şu cevabı verir “ Biraz önce ben seni Allah rızası için öldürecektim ama sen benim yüzüme tükürdün, şimdi öldürürsem eğer bu nefsim için olur nefsime hizmet etmemek için seni serbest bırakıyorum ”
Başka söze haced yok sanırım her nefes Allah için, her niyet Allah için, her davranış Allah için olmadıkca, nur yüzlülerin kervanına katılmak biraz zor olacak…
Hakk-Tealâ o kervana cümlemizi dahil etsin inşallah 
Sevgiyle kalın…
NEŞEGÜL YÜKSEL anısına  
|
|
|