08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya İki Kapılı Bir Han...
Nuh Aleyhisselam, vefatı yaklaştığı sırada oğulları Sam, Ham ve Yafes ile bunların oğullarına bazı tavsiyelerde bulundu Onlara ALLAH-Ü TEALA'ya ibadete devam etmelerini emretti Ayrıca, oğlu Sam'a:
Elinde zerre ağırlığınca rahmetten ümid kesmiş olarak kabre girme Çünkü dalalette mlime-i Tevhidediyorum Çünkü yedi k
Ey oğulcağızım! Kalbinde zerre ağırlığınca rahmetten ümid kesmiş olarak kabre girme Çünkü dalalette olandan başkası ALLAH'ın rahmetinden ümid kesmez
Ben, sana vasiyetimi söylüyorum:" Sana iki şeyi emir ve seni iki şeyden de men ediyorum:
-" Sana ( la ilahe illallah ) Kelime-i Tevhidini emrediyorum Çünkü yedi kat göklerle yedi kat yerler bir terazi kefesine ve 'LA İLAHE İLLALLAH' kelimesi de diğer bir kefeye konulsa bu onlardan ağır gelir "
Seni şirkten ve kibirden nehyediyorum Kalbinde, şirkten ve kibirden hiçbir şey bulundurma!
Nuh Aleyhisselama, vefatı yaklaştığı sıralarda:
-" Ey ALLAH'ın uzun ömürlüsü! Dünyayı nasıl buldun?" diye sorulmuştu
Nuh Aleyhisselam:
-" Onu iki kapılı bir ev gibi buldum Bir kapısından girdim, diğer kapısından çıktım " buyurmuştur
at göklerle yedi kat yerler bir terazi kefesine ve 'LA İLAHE İLLALLAH' kelimesi de diğer bir kefeye konulsa bu onlardan ağır gelir "
Seni şirkten ve kibirden nehyediyorum Kalbinde, şirkten ve kibirden hiçbir şey bulundurma!
Nuh Aleyhisselama, vefatı yaklaştığı sıralarda:
-" Ey ALLAH'ın uzun ömürlüsü! Dünyayı nasıl buldun?" diye sorulmuştu
Nuh Aleyhisselam:
-" Onu iki kapılı bir ev gibi buldum Bir kapısından girdim, diğer kapısından çıktım " buyurmuştur
|
|
|