Yalnız Mesajı Göster

Kabirde Bile Namaz Kılmak İstiyordu

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kabirde Bile Namaz Kılmak İstiyordu

Gece ibadetinden daha zevkli bir şey bilmiyorum

Tabiînden Sâbit El-Bünânî Hazretleri, namaz kılmayı çok severdi Bir yere gitmek için yolda yürürken rastladığı her camiye girer, namaz kılardı Bu Allah dostu, gece ibadetini de çok sever, bundan büyük haz alırdı

Gece ibadetinden daha zevkli bir şey bilmiyorum, sözü meşhurdur

Namaza öylesine bağlıydı ki, şöyle derdi:

Namaz, Allah?ın yeryüzündeki en büyük nimetidir Eğer Allah (cc) namazdan daha faziletli bir şeyi kabul etseydi, şöyle buyurmazdı: Mabette namaz kılarken melekler Zekeriyya?ya seslendiler?

Bir gün Sâbit el-Bünânî hastalanmış, gücü kuvveti kesilmişti Kendisini ziyaret için yanına gelenlere şöyle dedi:

Kardeşlerim! Önceden namaz kıldığım gibi namaz kılamıyorum, önceden oruç tuttuğum gibi oruç tutamıyorum Dostlarımın yanına inip onlarla Allah?ı zikrederdim, şimdi bunu da yapamıyorum Allah?ım! Bu üç şeyden beni alıkoyduğuna göre, benim için artık yaşamanın bir anlamı kalmadı

Duası biter bitmez Allah?ın rahmetine kavuştu

Onun eskisi gibi namaz kılamadığından dolayı ölmek için dua etmesini ve hemen can vermesini görenler, hayretten donakalmışlardı

Onu bizzat elleriyle mezara koyanlardan Şeyban bin Cisr ve bir arkadaşı, cesedin üzerindeki kerpiçleri düzeltirken bir kerpiç aşağı doğru düşer ve kabir açılır

Bir de ne görsünler!

Sabit el-Bünanî orada da namaz kılıyor Şaşırıp kalırlar

Sabit?in evine gidip gördüklerini kızına anlatırlar Kızı şöyle karşılık verir:

Babam elli senedir gece ibadet eder, seherlerde de şu duayı yapardı: Allah?ım, eğer kabirde birilerine namaz kılmayı nasip edeceksen, ben de onlardan olayım!

Alintidir

Alıntı Yaparak Cevapla