Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta'dan Püf Noktaları -------------------

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta'dan Püf Noktaları -------------------




Oktay usta'dan püf noktaları
MUTFAK ARAÇ VE GEREÇLERİ
# Buzdolabınızdaki kötü kokuları engellemenin en iyi yolu , dolaba bir kase süt koymaktır

# Buzdolabındaki nemi almak için , dolaba içi tuz dolu bir kap konur

# Buzdolabını temizlemek için , bir fincan karbonatı 3 litre su ile karıştırın

# Aynı ölçülerdeki cam ya da çelik mutfak eşyalarını birbirinden ayırmak zordur En kolay yöntem , bir süre buzdolabında bekletmektir

# Sıkışan ve birbirinden ayrılmayan tencereleri ayırmak için , dıştaki tencereyi ateşe koyup , içteki tencereye de su doldurun Bu yöntemle tencereleriniz birbirinden kolaylıkla ayrılacaktır

# En iyi yemek , dibi kalın ve düz tencerede pişer Çünkü tencerenin dibi kalın olursa , yemeğin dibi hemen tutmaz ve daha iyi pişer En sağlıklı tencereler , kalaylanmış bakır tencere ile çelik ve toprak tencerelerdir

# Alüminyum kaplarda yumurta kaynatırken , kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı sirke koyarsanız , kabın kararmasını önlemiş olursunuz

# Alüminyum kaplar oldukça hassastır Bu tencereleri ani ısı değişikliğinden korumalıyız

# Emaye tencerede süt kaynatmak ,isterseniz sütü koymadan önce tencereyi soğuk suyla çalkalayın Böylece dibin tutmasını önlemiş olursunuz

#Alüminyum tencerenin içi kararırsa , içine limonlu su koyarak 15 dakika kaynatın Limon ve greyfurt kabuğu da aynı işe yarar

Alıntı Yaparak Cevapla