08-02-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta'dan Püf Noktaları -------------------
Oktay usta'dan püf noktaları
MUTFAK ARAÇ VE GEREÇLERİ
# Buzdolabınızdaki kötü kokuları engellemenin en iyi yolu , dolaba bir kase süt koymaktır 
# Buzdolabındaki nemi almak için , dolaba içi tuz dolu bir kap konur 
# Buzdolabını temizlemek için , bir fincan karbonatı 3 litre su ile karıştırın 
# Aynı ölçülerdeki cam ya da çelik mutfak eşyalarını birbirinden ayırmak zordur En kolay yöntem , bir süre buzdolabında bekletmektir
# Sıkışan ve birbirinden ayrılmayan tencereleri ayırmak için , dıştaki tencereyi ateşe koyup , içteki tencereye de su doldurun Bu yöntemle tencereleriniz birbirinden kolaylıkla ayrılacaktır
# En iyi yemek , dibi kalın ve düz tencerede pişer Çünkü tencerenin dibi kalın olursa , yemeğin dibi hemen tutmaz ve daha iyi pişer En sağlıklı tencereler , kalaylanmış bakır tencere ile çelik ve toprak tencerelerdir
# Alüminyum kaplarda yumurta kaynatırken , kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı sirke koyarsanız , kabın kararmasını önlemiş olursunuz 
# Alüminyum kaplar oldukça hassastır Bu tencereleri ani ısı değişikliğinden korumalıyız
# Emaye tencerede süt kaynatmak ,isterseniz sütü koymadan önce tencereyi soğuk suyla çalkalayın Böylece dibin tutmasını önlemiş olursunuz
#Alüminyum tencerenin içi kararırsa , içine limonlu su koyarak 15 dakika kaynatın Limon ve greyfurt kabuğu da aynı işe yarar 
|
|
|