Yalnız Mesajı Göster

Pilav Pişirirken

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Pişirirken




Pilav Pişirirken[*]
  • Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir
  • Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım Çünkü kavrulduğunda vitamini gider
  • Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın
  • Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz
  • Pilavı pişirirken ısıyı yüksekten başlayıp pişmeye başladıkça kademeli olarak düşürürseniz pilavınız kıvamlı ve lezzetli olur
  • Pilavın suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak pişirin
  • Pişirirken pilavı karıştırmayın Pirinçlerin içindeki nişasta ortaya çıkıp pilavınızın tane tane olmasını engeller
  • Pilavı tutturmak zordur Eğer pilavınız suyu bittiği hâlde hâlâ pişmemiş ise, 1 ölçü daha sıcak su ilâve edelim
  • Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kâğıt bir havlu koyup kapağı kapalı olarak en az 10 dk demlendirelim Kâğıt havlu buharı çekeceğinden tanelerin birbirine yapışması engellenmiş olur
  • Pilav yaparken yağını fazla kaçırdıysanız, pilav piştikten sonra fazla yağını pilâvın üzerine bir iki dilim bayat ekmek koyarak alabilirsiniz
  • Kalan pilavı saklamak için tencerenin üzerine porselen bir tabağı ters çevirelim ve üzerine de tencerenin kapağını koyalım Böylece tazeliğini korumuş olur
  • Pilavınızı hazırlarken bir öğünlük hazırlarsanız lezzeti değişmez
  • Isıtmak zorunda kaldığınız pilavın üzerine biraz sıcak su eklerseniz pirinçler kurumadan ısınırlar Soğuk pilavı içi sıcak su dolu daha büyük bir kap kullanarak da ısıtabilirsiniz
  • Sade pilav hazırlayıp üzerine istediğiniz malzemelerden harç hazırlayıp değişik pilavlar elde edebilirsiniz
  • Pilavın pişmesine yakın bolca kaşar peyniri biraz da yağ eklerseniz daha lezzetli olur
  • Tavuk suyuyla yaptığınız pilavın kokusu ağır olursa, bir parça safranı suda eriterek pilava koyabilirsiniz
  • Her zaman yaptığınız pilavın biraz değişik olmasını istiyorsanız pilavı ateşten indirmeden önce içine biraz limon kabuğu rendesi ve maydanoz katabilirsiniz
  • Pilavın demlenmesi bitince, tencere soğumadan soğuk su dolu bir kaba koyalım Böylelikle tencereye yapışan pirinçlerin çözülmesini sağlarız

Alıntı Yaparak Cevapla