Konu
:
Pilav Pişirirken
Yalnız Mesajı Göster
Pilav Pişirirken
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav Pişirirken
Pilav Pişirirken
[*]
Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir
Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir
Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım
Çünkü kavrulduğunda vitamini gider
Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın
Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz
Pilavı pişirirken ısıyı yüksekten başlayıp pişmeye başladıkça kademeli olarak düşürürseniz pilavınız kıvamlı ve lezzetli olur
Pilavın suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak pişirin
Pişirirken pilavı karıştırmayın
Pirinçlerin içindeki nişasta ortaya çıkıp pilavınızın tane tane olmasını engeller
Pilavı tutturmak zordur
Eğer pilavınız suyu bittiği hâlde hâlâ pişmemiş ise, 1 ölçü daha sıcak su ilâve edelim
Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kâğıt bir havlu koyup kapağı kapalı olarak en az 10 dk
demlendirelim
Kâğıt havlu buharı çekeceğinden tanelerin birbirine yapışması engellenmiş olur
Pilav yaparken yağını fazla kaçırdıysanız, pilav piştikten sonra fazla yağını pilâvın üzerine bir iki dilim bayat ekmek koyarak alabilirsiniz
Kalan pilavı saklamak için tencerenin üzerine porselen bir tabağı ters çevirelim ve üzerine de tencerenin kapağını koyalım
Böylece tazeliğini korumuş olur
Pilavınızı hazırlarken bir öğünlük hazırlarsanız lezzeti değişmez
Isıtmak zorunda kaldığınız pilavın üzerine biraz sıcak su eklerseniz pirinçler kurumadan ısınırlar
Soğuk pilavı içi sıcak su dolu daha büyük bir kap kullanarak da ısıtabilirsiniz
Sade pilav hazırlayıp üzerine istediğiniz malzemelerden harç hazırlayıp değişik pilavlar elde edebilirsiniz
Pilavın pişmesine yakın bolca kaşar peyniri biraz da yağ eklerseniz daha lezzetli olur
Tavuk suyuyla yaptığınız pilavın kokusu ağır olursa, bir parça safranı suda eriterek pilava koyabilirsiniz
Her zaman yaptığınız pilavın biraz değişik olmasını istiyorsanız pilavı ateşten indirmeden önce içine biraz limon kabuğu rendesi ve maydanoz katabilirsiniz
Pilavın demlenmesi bitince, tencere soğumadan soğuk su dolu bir kaba koyalım
Böylelikle tencereye yapışan pirinçlerin çözülmesini sağlarız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul