Konu
:
Mayalı Hamur Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Mayalı Hamur Böreği
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayalı Hamur Böreği
MAYALI HAMUR BÖREĞİ
4 bardak un
2 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 bardak ılık su
2/3 bardak eritilmiş margarin ya da sıvı yağ
2 çırpılmış yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 bardak sıvı yağ (kızartma için)
1/2 bardak tereyağ
İçi: 250 gr peynir
1/2 bardak kıyılmış maydanoz
1 yumurta (çırpılmış)
Büyükçe bir kabın içine 1 bardak ılık suyu ölçerek koyun ve 2 tatlı kaşığı şekeri ve kuru mayayı ekleyin 10 dakika böylece bırakıp sonra iyice karıştırın
Maya kabarcıklar çıkarıyorken, 1 bardak su ile 2-3 bardak margarin ve tuzu bir kaba koyup erimesi için ateşe koyun ve bu karışımı mayaya dökün
Çırpılmış yumurtaları, 4 bardak unu azar azar koyarak karıştırın ve yumruklayarak yoğurup yumuşak bir hamur yapın
Nemli bir havluyla üstünü örtüp biraz bekletin
Hamur yaklaşık 1,5 saatte iki misli kabaracaktır
(Hava cereyanı olmayan ılık bir yerde) hamuru alıp unlanmış hamur tahtasına koyup yumruklayarak iki düzine golf topu büyüklüğünde parçalara ayırın
Diğerlerinin üzerini örterek birini alın, avucunuzla açmaya başlayın, 10 cm'lik daireler haline getirip içine peynirli harcı koyun ve yarım daire şeklinde kapatın
Kızgın yağa atın ve her iki tarafını iyice kızartın
Tabağa alıp kabarmış kısmından uzunlamasına açıp içine bir tatlı kaşığı tereyağ akıtın ve diğerleri kızarıyorken pişenlerin üstünü kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul