Konu
:
Patates Sufle
Yalnız Mesajı Göster
Patates Sufle
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Sufle
Malzemeler:
5-6 orta boy patates
Beşemal Sos:
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kaşarpeyniri
Sos:
Tereyağ veya sıvı yağ
Kırmızı biber
Hazırlanışı:
Patatesler haşlanıp küp küp doğranıp tuz ve karabiber eklendikten sonra fırın kabına dökülür
Unu tereyağında kavurun
Un hafiften sararınca sütü ekleyin bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin
Sonradan içerisine tuzunu ve karabiberini ilave edin
Yaptığınız beşemal sosu patateslerin içine döktükten sonra üzerine kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında 15- 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Bir tavada tereyağını yada zeytinyağı kızdırdıktan sonra pul biber ekleyin ve ocaktan alın
Fırından çıkan patateslerin üzerine sosu ilave edin
Afiyet olsun
Seda ŞAHİN/İzmit
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul