Yalnız Mesajı Göster

Peynırlı Tuzlu Cörekler

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynırlı Tuzlu Cörekler




PEYNİRLİ TUZLU ÇÖREKLER


Gerekli Malzemeler ;


- 50gr tereyağı ( ben biskin kullandım)

- 175 gr un

- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

- 2 yemek kaşığı toz şeker (mümkünse robottan geçirilmiş)

- 1 tutam tuz

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 2 adet yumurta

- yarım su bardağı süt

- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik

- 50 gr kaşar peyniri ( küp küp kesilmiş9 ve 50 gr beyaz peyniri



* tarif Türkiye İş Bankası'nın yayınladığı "Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri" kitabına aittir


Yapılışı ;


Fırını önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım Muffin kalıplarımızı yağlayıp hazırlayalım


Unu, kabartma tozunu, şekeri , tuzu ve kırmızı biberi bir kaba eleyelim Yağı bir tavada eritelim Yumurta, süt, eritilmiş yağ ve kekiği iyice karıştırıp çırpalım


Sütlü karışımı kuru karışıma ilave edip iyice karıştırın Bu aşamada karışımın pürüzsüz olmasına izin vermeyin


Muffin kalıplarımızın içerisine 1 kaşık karışımdan ilave edin Üzerine birkaç parça peyniri serpiştirin Üzerilerine tekrar hamurumuzdan 1 kaşık koyalım Böylece peynirler keklerin arasında kalmış olacak


Çörekleri önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika üzerileri kızarana kadar pişirelim Fırından çıkardıktan sonra soğutup kalıplarından çıkartalım

Alıntı Yaparak Cevapla