Konu
:
Balıkçının Ağından Palamut Tava
Yalnız Mesajı Göster
Balıkçının Ağından Palamut Tava
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıkçının Ağından Palamut Tava
Balıkçının ağından palamut tava
Bilal GÜLER / YEMEK
Malzemeler (4 kişilik)
2 adet palamut
1,5 su bardağı sıvı yağ (250 gr)
1 çorba kaşığı tereyağı (15 gr)
1 su bardağı un (110 gr)
4 orta boy patates
2 orta boy kabak
2 adet havuç
1 adet limon
Tuz, karabiber
Maydanoz
Yapılışı
Önce sebzelerimizi hazırlıyoruz
Patatesi, havucu, kabağı soyup bıçakla doğruyoruz
Doğradığımız sebzelerimizi ayrı ayrı haşlıyoruz
Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup kızdırıyoruz; kızgın tereyağına sebzeleri ilave yapıp tuz, biber ve ince doğranmış maydanozla 1 dakika sote yapıyoruz (veya karıştırıyoruz)
İki adet balığımızın yüzgeçlerini alıp, kafasını kesip, yıkayıp temizliyoruz
Daha sonra bıçakla halka halka 16 parça dilimliyoruz
Üzerine tuz atıp una batırarak kızartmaya hazırlıyoruz
Bir tavaya 250 gr sıvı yağı koyup orta ateşte ısıtıyoruz
Balıklarımızı tavaya koyup ara sıra harlı ateşe çevirerek 8-10 dakika altın renginde kızartıyoruz
Kızarttığımız balıkları tavadan çıkartıp arzumuza göre limon ve haşlanmış sebzelerle veya pilavla servis yapabiliriz
Afiyet olsun
Not: Balık deyince aklımıza hemen salata gelir
Hazırladığınız balığın yanında salata tüketmeyide unutmayınız efendim
Çünkü salata hem balığın yanında çok güzel giden bir gıdadır hem de oldukça sağlıklıdır
Not: Balık temizlediğimiz zaman ellerimizi önce soğuk su ve sabunla yıkayıp sonra sıcak suyla yıkarsak balık kokusu olmayacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul