Konu
:
Enginarlı Bahar Tabağı
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Bahar Tabağı
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Bahar Tabağı
Enginarlı bahar tabağı
Bilal GÜLER
semerkand aile
Malzemeler (6 Porsiyon):
Zeytinyağı 150 gr
Taze enginar 6 adet
Limon 2 adet
Patates 350 gr (2 adet)
Havuç 250 gr (2 adet)
Bezelye 100gr
Arpacık soğanı 100gr (20 adet)
Un 30 gr (1 çorba kaşığı)
Dereotu 6 dal
Tuz yeterince
Toz şeker 15 gr (1tatlı kaşığı)
Su 1,5 litre (7 su bardağı)
Enginarların hazırlanışı:
Tencerenize suyu dökün, üzerine unu ekleyin ve bir adet limon suyunu sıkıp çırpma teliyle karıştırın
Enginarlar soyulmamış ise bıçakla hızlı bir şekilde soyun
Enginarın göbeğini kaşıkla temizleyin
Bu şekilde enginarları hazırlarken, ortadan ikiye kesilmiş limonun yarısını, kararmaması için sürekli enginara sürün
Hazırladığınız enginarları unlu ve limonlu suyun içine koyun ve ara sıra karıştırın
Havuç ve patatesi soyup bıçakla kare kare doğrayın veya parizyen kaşığıyla yuvarlak çıkartın
Arpacık soğanlarını da soyup hazırlayın
Yapılışı:
İkinci boş bir tencereye enginarları dizin
Üzerine arpacık soğanlarını koyup zeytinyağını, tuzu ve şekeri ilave ettikten sonra unlu ve limonlu suyu süzgeçten geçirerek üzerine doğru süzün
Daha sonra üzerine suyla ıslatılmış yağlı kağıt kapatıp 8-10 dakika kaynadıktan sonra patatesi ve havucu da ilave edin
15 dakika daha orta ateşte kaynatın
Yağlı kağıt yoksa enginarları kapatacak şekilde küçük bir kapak kullanabilirsiniz
Enginarların pişip pişmediğini çatalı batırarak kontrol edin
Çatal enginara kolayca batıyorsa pişmiş demektir
Yemek soğumadan yağlı kağıdı ya da kapağı açmayın
Dekor için:
Pişirdiğiniz enginarları bezelye, dereotu dalı ve çeşitli sebzelerle süsleyip misafirinize sunabilirsiniz
NOT:Zeytinyağlı yemeklerimizi pişirirken tuz kadar şeker de kullanırsak sebzenin burukluğu gidecek ve lezzetlenecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul