Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Tava ..

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Tava ..









MALZEMELER


(4 kişilik)

1 kg hamsi

1 limonun suyu

Turp

Taze soğan

Mısır unu

Tuz

Kızartmak için Ayçiçeği yağı


HAZIRLANIŞI


Hamsileri ayıklayıp yıkayın

Düz bir tepsiye alıp üzerlerine limon suyunu gezdirerek dökün Mısır ununu serpiştirin

Unun balıklara bulanması için tepsiyi sallayın

Ayçiçeği yağ kızartma tenceresinde kızdırın

Balıkları ilave edip çıtır çıtır olana kadar kızartın

Limon, dilimlenmiş turp, kiraz domates ve taze soğan ile birlikte sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla