Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemekler

Eski 08-02-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemekler




PEKMEZLI KABAK






Büyük pekmez tavasmda pekmez yapılacak şıra satlerce kaynatılır, bu-harlaş arak ş ıra siner ve tatlanmaya baş lar Artık pekmez olması ıçın yarım saat kadar bir zaman kalmış tır işte o zaman daha önce beyaz tatlı kabağmdan hazırlanmış olan kabak felileıi (Uzunluğuna kesilmiş bir kabağm ikiye üçe ayrılmış panalan) pekmez tavasına atılır Kabaldar tatlilaşmakta olan şıra ile birlikte pış er, giderek kahve rengi bir renk alarak tadlaş ir Uzun saplı bir süzgeçle pekmez tavasmdan toplanır Sıcak veya soğuk olarak yenebilirler
PEPEÇURA




Malzemeler: Uç kilo siyah kokulu üzüm, bir su bardağı mısır unu, tuz Az bir miktar buğday unu katılması iyi olur
Yapılışı:Üzümler ezilir, şırası alınır Gerekirse üzümlerin posası az bir suda pişirilerek posada kalan öz de alnmış olur Bir kazana koyduğumuz ve kaynar hale getirdiğimiz üzüm suyuna un, yavaş yavaş yedirilir, gerekirse şeker ilave edilir Muhallebi kıv----- gelinceye kadar pişirilir Sahanlara taslara konup soguk olarak ikram edilir Bir kaç gün hatta daha fazla bekletmek daha makbuldur Küflenmeye başlamış olmak bekleme süresini belirler
Pepeçura, pekmez için hazırlanan şımdan bir miktar ayrılarak da yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla