Konu
:
Yöresel Yemekler
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemekler
08-02-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemekler
PEKMEZLI KABAK
Büyük pekmez tavasmda pekmez yapılacak şıra satlerce kaynatılır, bu-harlaş arak ş ıra siner ve tatlanmaya baş lar
Artık pekmez olması ıçın yarım saat kadar bir zaman kalmış tır
işte o zaman daha önce beyaz tatlı kabağmdan hazırlanmış olan kabak felileıi (Uzunluğuna kesilmiş bir kabağm ikiye üçe ayrılmış panalan) pekmez tavasına atılır
Kabaldar tatlilaşmakta olan şıra ile birlikte pış er, giderek kahve rengi bir renk alarak tadlaş ir
Uzun saplı bir süzgeçle pekmez tavasmdan toplanır
Sıcak veya soğuk olarak yenebilirler
PEPEÇURA
Malzemeler:
Uç kilo siyah kokulu üzüm, bir su bardağı mısır unu, tuz
Az bir miktar buğday unu katılması iyi olur
Yapılışı:Üzümler ezilir, şırası alınır
Gerekirse üzümlerin posası az bir suda pişirilerek posada kalan öz de alnmış olur
Bir kazana koyduğumuz ve kaynar hale getirdiğimiz üzüm suyuna un, yavaş yavaş yedirilir, gerekirse şeker ilave edilir
Muhallebi kıv----- gelinceye kadar pişirilir
Sahanlara taslara konup soguk olarak ikram edilir
Bir kaç gün hatta daha fazla bekletmek daha makbuldur
Küflenmeye başlamış olmak bekleme süresini belirler
Pepeçura, pekmez için hazırlanan şımdan bir miktar ayrılarak da yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul