Konu
:
Ispanaklı Beşamelli Krep
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Beşamelli Krep
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Beşamelli Krep
ISPANAKLI BEŞAMELLİ KREP
KREP İÇİN MALZEMELER:
1 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı un
tuz
İÇİ İÇİN MALZEMELER:
1 adet soğan
200 gram ıspanak
3 kaşık sıvıyağ
1 kaşık domates salçası
tuz, pulbiber, karabiber
(İsteğe göre 5-6 kültür mantarı da kullanılabilir
)
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER:
2 kaşık un
4 kaşık sıvıyağ
2 su bardağı süt
tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle krep malzemelerinin hepsi çırpılır, ısınmış tavada birer kepçe olmak üzere beş krep önlü arkalı pişirilir
İçi için yemeklik doğranan soğan yağda pembeleşene kadar salçayla kavrulur
Ispanak ilave edilince 1-2 dakika daha kavrulur
Tuzu ve baharatı eklenir
İç malzeme krebin tam ortasına konulur, karşılıklı kenarlar kapatılarak bohça şekli verilir
Kapatılan kısım altta kalacak şekilde yağlanmış fırın kabına dizilir
Beşameli için un yağ ile kavrulur
Sütü, tuzu, karabiberi ilave edilerek hiç durmadan karıştırılarak (çırpılarak) koyulaşana kadar pişirilir
Ispanaklı kreplerin üzerini kapatacak şekilde yayılır, pulbiber ekilir
200 derecede üste yakın rafta kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul