Konu
:
Körili Pirinc Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Körili Pirinc Pilavi
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Pirinc Pilavi
500 ml tavuk suyu
1 soğan
200 gr pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr tavuk göğsü
Tuz
1 demet taze soğan
Karabiber
250 gr çekirdeksiz siyah zeytin
1 çorba kaşığı köri
125 gr süt kreması
hazırlanışı
Tavuk suyunu ısıtın
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın
1 çorba kaşığı yağı tencerede kızdırıp soğan ve pirinci içinde 3 dakika kadar kavurun
Karışıma tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin
Bu arada taze soğanı ayıklayıp ince halkalar halinde doğrayın
Zeytinleri ikiye bölün
Tavuk göğsünü küpler halinde doğrayın
Kalan yağı bir tavada kızdırıp eti kavurun
Soğanın yarısını ekleyip kavurmaya devam edin
Etin üzerine köri serpip kavurmaya devam edin
Süt kremasını ilave edip karışımı kaynatın
Zeytin ve kalan soğanı ekleyin
Pirinç pilavını körili karışıma ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
Tabaklara alıp, üzerine soğan halkaları serptikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul