Yalnız Mesajı Göster

Körili Pirinc Pilavi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Pirinc Pilavi




  • 500 ml tavuk suyu
  • 1 soğan
  • 200 gr pirinç
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 250 gr tavuk göğsü
  • Tuz
  • 1 demet taze soğan
  • Karabiber
  • 250 gr çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 çorba kaşığı köri
  • 125 gr süt kreması
hazırlanışı
  • Tavuk suyunu ısıtın Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın
  • 1 çorba kaşığı yağı tencerede kızdırıp soğan ve pirinci içinde 3 dakika kadar kavurun
  • Karışıma tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin
  • Bu arada taze soğanı ayıklayıp ince halkalar halinde doğrayın Zeytinleri ikiye bölün
  • Tavuk göğsünü küpler halinde doğrayın Kalan yağı bir tavada kızdırıp eti kavurun
  • Soğanın yarısını ekleyip kavurmaya devam edin
  • Etin üzerine köri serpip kavurmaya devam edin
  • Süt kremasını ilave edip karışımı kaynatın Zeytin ve kalan soğanı ekleyin
  • Pirinç pilavını körili karışıma ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
  • Tabaklara alıp, üzerine soğan halkaları serptikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla