Konu
:
Tel Şehriyeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tel Şehriyeli Pilav
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tel Şehriyeli Pilav
Malzemeler
1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz
Yemeğin Tarifi
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun
20 dakika kadar bekletin
Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün
Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın
3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın
Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin
Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın
Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın
Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın
Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın
Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul