08-02-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar Soframız
Bugünkü iftar soframız   Buyrun Kardeşler  
Domatesli Tel Şehriye Çorbası
Malzemeler:
2 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
½ paket tel şehriye
1 adet limon
1 demet maydanoz
½ litre su
yeteri kadar tuz
Yapılışı: Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir 15 dakika sonra kapağı kapatılır Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir Afiyet olsun…
Çöp Şiş
Malzemeler:
Terbiyeli et için:
1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 kuru soğanın rendesi
1 baş sarımsak
karabiber
kekik
tuz
2 kaşık salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Şişte etlerin aralarına dizmek isterseniz:
Domates, patlıcan, biber ( şişlere takılacak büyüklukte doğranmış)
Yapılışı:
Eti soğuk su ile yıka ve süz Bir geniş kabın içinde tüm malzemeleri karıştır Etide içine karıştır Bu şekilde 1 gün buzdolabında dinlensin Daha sonra istediğin gibi şişlere diz Mangalda güzelce pişir
Fıstıklı Şehriyeli Pilav
Malzemeler :
• 2 su bardağı pirinç
• 2 çorba kaşığı fıstık
• 2 çorba kaşığı şehriye
• 2 çorba kaşığı zeytin yağ ve tereyağ
• Tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup şehriyelerle,fıstıklarla birlikte kavurun Yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyip 5 dk kadar kavun Pirinçlerin üzerini geçecek seviyede su koyup 10 dk kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin
Semizotlu Patates Salatası
Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 demet semizotu
200 gr biberli zeytin
200 gr kornişon turşu
5 tane patates
200 gr mısır
Sosu:
3 kaşık yoğurt
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanması:
Patatesi ve tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın Turşuyu ve zeytini ince dograyın, semizotunu küçük parçalara ayırın Bütün malzemeyi karıştırın
Sos malzemelerini mikserle çırpıp servis yapılacağı zaman salatanın üzerine dökün
Etimekli Tatlı
gereken malzemeler: 10-12 tuzsuz etimek, 2 su bardağı toz şeker, 750 gr süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 2 paket vanilya, 2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca), 2 paket krem şanti, 2 su bardağı su, hindistan cevizi
etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün 750 gr sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin etimeklerin üzerine sürün 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün hindistan ceviziyle süsleyin  
|
|
|