Yalnız Mesajı Göster

Bir Dağ Masalı :)

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bir Dağ Masalı :)










MALZEMELER


3 ADET YUMURTA

YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT

1,5 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ

1 SU BARDAĞI UN

YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

PARFE İÇİN

2 BUÇUK SU BARDAĞI SÜT

YARIM SU BARDAĞI ŞEKER

3 ÇORBA KAŞIĞI UN

75 GRAM MARGARİN

ÇİLEK, VİŞNE VE FRAMBUAZ

(DONDURULMUŞ OLABİLİR)

1 ADET KİVİ

1 ADET MUZ


HAZIRLANIŞI


Ön hazırlık olarak yuvarlak ve deliksiz bir pasta kalıbını yağlayalım

Sadece dip kısmına un serpelim Yumurta aklanını sarılarından ayıralım Katılaşıp, kar gibi olana dek çırpalmı

Ayrı bir kapta yumurta sarılarına pudra şekerive sütü ekleyerek, çırpalım Ardından unu, nişastayı vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim

Kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını da ilave edelim

Tahta bir kaşıkla ağır ağır karıştıralım Hamuru kalıba boşaltalım

Kalıbı sallayarak, hamurun eşit yayılmasını sağlayalım

175° ayarlanmış fırmda 20 dakika pişirdim (pandispanyayı pişirdikten sonra kalıptan hemen çıkarmayın) Yoksa pandispanya çöker)

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayıralım

Pandispanya ile aynı boyutlardaki bir cam kabı (derin olmalı) ıslatalım

Islak kaseye pandispanyanın ilk parçasını yerleştirelim

Parfe için sütü tencereye alalım Süt ısınmadan unu azar azar ve karıştırarak ekleyelim Yarım su bardağı şekeri ilave edelim

Üzeri göz göz olmaya başladığında tencereyi ateşin üzerinden alalım ve soğutalım 75 gram margarini ekleyelim

îyice çırpalım Bu kremaya muz ve kivi dilimlerini, dondurulmuş çilek, fram-buaz ve vişneleri ekleyip, karıştıralım

Kremayı derin cam kabın içinde bulunan pandispanyanın üzerine boşaltalım Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine kapatalım

Buzlukta bir kaç saat bekletelim Sonra servis tabağma ters çevirerek, pastayı kalıptan çıkaralım

Üzerini dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla