08-02-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Dağ Masalı :)

MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ
1 SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
PARFE İÇİN
2 BUÇUK SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
75 GRAM MARGARİN
ÇİLEK, VİŞNE VE FRAMBUAZ
(DONDURULMUŞ OLABİLİR)
1 ADET KİVİ
1 ADET MUZ
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak yuvarlak ve deliksiz bir pasta kalıbını yağlayalım
Sadece dip kısmına un serpelim Yumurta aklanını sarılarından ayıralım Katılaşıp, kar gibi olana dek çırpalmı
Ayrı bir kapta yumurta sarılarına pudra şekerive sütü ekleyerek, çırpalım Ardından unu, nişastayı vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim
Kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını da ilave edelim
Tahta bir kaşıkla ağır ağır karıştıralım Hamuru kalıba boşaltalım
Kalıbı sallayarak, hamurun eşit yayılmasını sağlayalım
175° ayarlanmış fırmda 20 dakika pişirdim (pandispanyayı pişirdikten sonra kalıptan hemen çıkarmayın) Yoksa pandispanya çöker)
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayıralım
Pandispanya ile aynı boyutlardaki bir cam kabı (derin olmalı) ıslatalım
Islak kaseye pandispanyanın ilk parçasını yerleştirelim
Parfe için sütü tencereye alalım Süt ısınmadan unu azar azar ve karıştırarak ekleyelim Yarım su bardağı şekeri ilave edelim
Üzeri göz göz olmaya başladığında tencereyi ateşin üzerinden alalım ve soğutalım 75 gram margarini ekleyelim
îyice çırpalım Bu kremaya muz ve kivi dilimlerini, dondurulmuş çilek, fram-buaz ve vişneleri ekleyip, karıştıralım
Kremayı derin cam kabın içinde bulunan pandispanyanın üzerine boşaltalım Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine kapatalım
Buzlukta bir kaç saat bekletelim Sonra servis tabağma ters çevirerek, pastayı kalıptan çıkaralım
Üzerini dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis yapalım
|
|
|