Konu
:
Elmalı Kereviz Salatası, Fındıklı Rulo Börek
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Kereviz Salatası, Fındıklı Rulo Börek
08-02-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Kereviz Salatası, Fındıklı Rulo Börek
Reyhan UZUNLAR kaleme aldı,
Kereviz çok faydalı bir besin fakat çoğumuz onu ancak sarımsaklı yoğurdun içinde yiyebiliriz
Sarımsağın kokusundan rahatsız olanlar için bir başka seçenek daha var: Elmalı Kereviz
Bunu daha önce duymuş ama denememişseniz bu konuda sizi teşvik etmek isterim
Ekşi yeşil elmanın kereviz ve havuçla gösterdiği uyuma şaşıracaksınız
Bu ay kerevize eşlik eden diğer tarifimiz: Fındıklı Börek
Anneannemin tavada pişirdiği fındıklı böreği biraz daha estetik görünmesi için aynı malzemelerle rulo şeklinde yaptım
Hafif ve çok pratik bu lezzet de yiyenlerden tam puan alıyor
Afiyet olsun…
ELMALI KEREVİZ SALATASI
MALZEMELER
• 2 adet orta boy kereviz
• 1 adet büyük boy havuç
• 1 adet yeşil ekşi elma
• Yeterli miktarda yoğurt
• Az tuz
YAPILIŞI
Göz kararı yoğurt bir kaba alınıp güzelce çırpılır
Havuç ve elma rendelenip yoğurda eklenir
Kerevizler hızlıca soyulup kararmaması için limonlu suya atılır veya dış yüzeylerine limon sürülür
Dilimlenip yoğurdun içine rendelenir
Az miktarda tuz eklenip tüm malzemeler güzelce karıştırılır
Arzuya göre üzeri cevizle süslenerek servis yapılır
FINDIKLI RULO BÖREK
MALZEMELER
• 2 adet yufka
• 200 gram kavrulmuş iç fındık
• 6 kaşık toz şeker
• 1 çay bardağı süt
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Fındığı robottan geçirip toz şekeri ilave edip güzelce karıştırın
Ayrı bir kapta süt ile sıvıyağı karıştırın
Yufkaların her birini 16 üçgen parçaya ayırın
Parçalardan birini küçük bir tepsi ya da tabağın içine serin
(Dökülen iç malzemeyi kolayca toplamak için
) Üzerine fırça yardımıyla yağlı süt karışımından sürün
Fındıklı iç harçtan parmaklarınızın ucuyla bir miktar alıp parça yufkanın üzerine serpin
Gerekirse bir miktar daha serpin
İnce olan uç kısma serpmenize gerek yok
Parçayı geniş kısmından yuvarlayın ve daha sonra rulo haline getirin
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin
Tüm parçaları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra yine fırça yardımıyla yağlı sütten üzerlerine sürün
Ortasına az miktarda fındıklı harçtan koyun
Önceden on dakika ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin
Üzerinin kızarmasını beklemeden alın
Soğuk ya da ılık servis yapın
PAZARDA NE VAR?
Pazı, pırasa, kestane, balkabağı, Trabzon hurması
AYIN KEŞFİ
Biberon içinde süt olduğu halde beklemişse ekşi, kesif bir kokusu olur
Biberonu temizlediğiniz fırçaya biraz diş macunu sürerseniz bu kokuyu giderecektir
Daha sonra biberonu iyice çalkalamayı unutmayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul