Konu
:
Zeytinyağli Karnabahar
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağli Karnabahar
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağli Karnabahar
ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar,
- 2 adet havuç,
- 2 adet soğan,
- 6 diş sarımsak,
- ½ limon suyu,
- 2 yemek kaşığı pirinç,
- ½ demet dereotu,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:
Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin
Soğanı piyazlık doğrayın
Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın
Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun
Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin
Üzerine pirinç ve tuzotu serpin
1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin
Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin
Limon suyunu ekleyin
Üzerine kıyılmış dereotu serpin
Soğuyunca servis yapın
Afiyet olsun
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul