Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağli Karnabahar

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağli Karnabahar



ZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR

Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar,

- 2 adet havuç,

- 2 adet soğan,

- 6 diş sarımsak,

- ½ limon suyu,

- 2 yemek kaşığı pirinç,

- ½ demet dereotu,

- 1 yemek kaşığı tuzot,

- 1 çay bardağı zeytinyağ




Yapılışı:
Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin Soğanı piyazlık doğrayın Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin Üzerine pirinç ve tuzotu serpin 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin Limon suyunu ekleyin Üzerine kıyılmış dereotu serpin Soğuyunca servis yapın

Afiyet olsun

______________________________ ___


Alıntı Yaparak Cevapla