Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Enginar Dolması - 50 Dk

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Enginar Dolması - 50 Dk



Süre 50 dk

Kaç Kişilik 5


Malzemeler



5 Adet enginar

3 Adet soğan

Yarım su bardağı pirinç

1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 Çorba kaşığı kuş üzümü

Yarım demet taze nane

Yarım demet maydanoz

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım limonun suyu

1 Su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve şeker



Hazırlanışı Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, sarartın Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın

______________________________ ___
When you''re in love, what can go wrong?
NazŁı Pèri[/b]
Keçi & Kuzu[/b]

Alıntı Yaparak Cevapla