08-01-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Enginar Dolması - 50 Dk
Süre 50 dk
Kaç Kişilik 5
Malzemeler
5 Adet enginar
3 Adet soğan
Yarım su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve şeker
Hazırlanışı Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, sarartın Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın
______________________________ ___
When you''re in love, what can go wrong?
NazŁı Pèri[/b]
Keçi & Kuzu[/b]
|
|
|