Yalnız Mesajı Göster

Turşu Kavurması Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Kavurması Tarifi



Turşu kavurması MALZEMELER

1kg fasulye turşusu

5 diş sarımsak

3 adet soğan

tuz

½ su bardağı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin Hafif ateşte pişmeye bırakın Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin Hepsini beraber kavurun Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir

Not: Bu bir Karadeniz özellikle Trabzon ve Rize yemeğidir



AFİYET OLSUN

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla