Yalnız Mesajı Göster

Erciyes Usulü Dondurma Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erciyes Usulü Dondurma Tarifi



Erciyes Usulü Dondurma Malzemeler
1 limon

1 çay bardağı şeker

2 su bardağı kuru

kayısı

1 fincan antep fıstığı

300 gr dondurma

6 adet gofret

Yapilis Tarifi
Kayısıların üzerlerine şeker, yarım limon suyu ve iki su bardak su koyun Tencerenin kapağını kapatıp, kayısıları 60 dakika yavaş yavaş yumuşayana kadar kaynatın Pişen kayısıları süzerek bir kaba alın ve soğutun Tencerede kalan suyu ağdalaşıncaya kadar pişirin Elde ettiğiniz şurubu kayısıların üzerine gezdirerek dökün Her kup bardağına veya kaseye iki çorba kaşığı dondurma koyun ve üzerine altı-yedi adet kayısı dizin Kenarına bir adet gofret koyup veya üzerlerine fıstık parçaları serpip servis edebilirsiniz

Afiyet olsun

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla