Konu
:
Erciyes Usulü Dondurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erciyes Usulü Dondurma Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erciyes Usulü Dondurma Tarifi
Erciyes Usulü Dondurma
Malzemeler
1 limon
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı kuru
kayısı
1 fincan antep fıstığı
300 gr
dondurma
6 adet gofret
Yapilis Tarifi
Kayısıların üzerlerine şeker, yarım limon suyu ve iki su bardak su koyun
Tencerenin kapağını kapatıp, kayısıları 60 dakika yavaş yavaş yumuşayana kadar kaynatın
Pişen kayısıları süzerek bir kaba alın ve soğutun
Tencerede kalan suyu ağdalaşıncaya kadar pişirin
Elde ettiğiniz şurubu kayısıların üzerine gezdirerek dökün
Her kup bardağına veya kaseye iki çorba kaşığı dondurma koyun ve üzerine altı-yedi adet kayısı dizin
Kenarına bir adet gofret koyup veya üzerlerine fıstık parçaları serpip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul