Konu
:
Hindili Patlıcan Bohçası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hindili Patlıcan Bohçası Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindili Patlıcan Bohçası Tarifi
Hindili patlıcan bohçası
HİNDİLİ PATLICAN BOHÇASI
Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 800 gr hindi but kuşbaşı
- 3 adet dolmalık biber
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, Karabiber
- 8 dilim burger dilim peynir
- 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:Hindi but kuşbaşı etleri üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin
Suyunu kenara ayırın
Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına dilimleyin
Tuzlayarak bekletin
Soğanı ince kıyın
Tereyağda pembe kavurun
Haşlanmış et ve unu ilave edip biraz et suyu ekleyip tuz ve karabiber katın
Patlıcanları sıvı yağda kızartın
3 uzun dilim patlıcanı çapraz şekilde yayın
Ortasına etli harçtan yeteri kadar koyup kenarlarını toplayıp kapatın
Üzerine bir dilim peynir, domates ve biber halkası koyup fırın kabına yerleştirin
Kalan et suyunda salçayı ezip tepsiye ilave edin
Tepsinin üzerine folyo kapatıp 220 °C fırında 15 dakika pişirip servis yapın
Afiyet olsun
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul