Yalnız Mesajı Göster

Meriç Sosu Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meriç Sosu Tarifi



MerİÇ Sosu MERİÇ SOSU


Kullanılacak malzeme:

1/2 kilo taze soğan,

50 gram tereyağı,

2 çorba kaşığı zeytinyağı,

2 kahve fincanı et suyu,

1 tutam toz şekeri,

1 çorba kaşığı domates salçası,

yeteri kadar karabiber,

yeteri kadar tuz


Yapımı: Soğanlar ayıklanır, iyice yıkanır, sonra küçük parçalara kesilir, iki çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağıyle birlikte tavaya konur Tuzu ve karabiberi atıldıktan sonra renk değiştirinceye kadar kavrulur Soğanlar kayrulurica sıcak et suyunda sulandırılmış domates salçasiyle bir tutam toz şekeri katılır Tavanın kapağı örtülür

Vakit vakit karıştırılarak soğanlı salça çok hafif ateşte pişirilir Suyu yetmezse gerektiğinde sıcak et suyu katılır Soğanlar iyice pişince salçası koyu bir kıvama getirilir ve servis tabağına garni olarak konur

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla