Konu
:
Dible Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dible Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dible Tarifi
dible
Kullanılacak Malzeme
1 kg fasulye
1 su bardağı pirinç
3 adet orta büyüklükte soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet küçük domates
1 çorba kaşığı tereyağ
pul biber
karabiber
Yapılışı
Taze fasulye küçük küçük doğranır
Soğanlar piyazlık doğranır
Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur
Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul
biber konur
Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir
Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir
Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır
Pişme süresince ara sıra karıştırılır
Pirince tavada zeytinyağ iyice
yakılır, üstüne dökülür
Pilav gibi demlenmeye bırakılır[/b]
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul