Konu
:
Şaşaşura (Çanakkale) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şaşaşura (Çanakkale) Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şaşaşura (Çanakkale) Tarifi
şaşaşura (Çanakkale)
malzeme:
Yarım kg taze fasulye
1 patlıcan
1 kabak
2 patates
3 çarliston biber
1 soğan
2 domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1
5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası, tuz
Yapilisi:
1
Soğanı soyup iri iri doğrayın
Biberleri kalın halkalar halinde doğrayın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin
Biber ve domatesi soğana ekleyip karıştırın
Salçayı çok az suda eritip tencereye ekleyin
2
Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün
Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın
1
5 su bardağı sıcak su, tuz ve sebzeleri tencereye ekleyip 30 dakika pişirin
Ilık veya soğuk olarak servis yapın
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul