Konu
:
Cem Sultan Izgarası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cem Sultan İzgarası Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cem Sultan İzgarası Tarifi
Cem Sultan ızgarası
Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin):
İri cinslerinden 8 mantar,
1/2 demet maydanoz,
1 limon,
1+1/2 kahve fincanı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı: Sıkı etli, böcekler tarafından dokunulmamış 8 iri mantarı ele almalı
Bunların şemsiyeyi andırır tepelerini keskin bir bıçakla saplarından ayırmalı
Sonra bu tepelerin ince zarlarını nemli ve temiz bir çuvalla ovarak gidermeli
Mantarların saplarını da ince ve keskin bir bıçakla toprağa değen bölümlerini kesip attıktan sonra aynı nemli çuval parçasıyle ovup zarlarını gidermeli
Sonra bu sapları keskin bir bıçakla uzunlamasına ikiye veya üçe ayırmalı
Izgarayı kuvvetli, ama alevsiz biri odun kömürü ateşinin beş parmak yukarısına oturtmalı
Tuzlayıp blberlemeli
Mantarların önce bir yüzlerini nar gibi kızartmalı
Sonra bir spatulanın yardımıyla bunları alt - üst etmeli
Bu yanları da kızarınca bunları gene bir spatula veya pay küreğiyle ızgaradan dikkatle alıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli
Böylece bütün mantarları kızartmalı
Sonra temizlenip yıkandıktan sonra kıyılmış maydanozu serpmeli
Limon suyuyla zeytinyağını gezdirerek üzerlerine döktükten sonra sıcak sıcak servis yapmalı
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul