Yalnız Mesajı Göster

Enginar Konağı Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Konağı Tarifi



enginar konağı Malzemeler:

- 4 adet enginar,

- 10-15 adet arpacık soğan,

- 1 adet havuç,

- 1 adet patates,

- 4 yemek kaşığı konserve bezelye,

- 1/2 su bardağı zeytinyağ,

- 1 yemek kaşığı tozşeker,

- 1 yemek kaşığı tuz,

- 1 limon suyu,

- 1 su bardağı kaynar su,

- 1/2 demet dereotu


Yapılışı:

Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun Tencereye yerleştirin Zeytinyağını bir tencerede kızdırın Soyulmuş arpacık soğanları 5 dakika kavurun Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde doğrayıp, soğana ilave edin Biraz kavrulunca bezelyeyi katın Enginarların ortalarına yerleştirin 1 su bardağı kaynar su ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın Yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yapın

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla