Yalnız Mesajı Göster

Ekşi Elmalı Kırmızı Lahana Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşi Elmalı Kırmızı Lahana Tarifi



GEREKLİ SÜRE:1saat 30 dakika

Malzeme:

yaklaşık 1 kg lık bir kırmızı lahana

30 g tereyağı(yada margarin)

2 çorba kaşığızeytinyağı (yada ayçiçeği veya mısırözü yağı)

1 küçük baş soğan

1 küçük ekşi elma

1 bardak kırmızı şarap

1tane karanfil

bir tutam tarçın

karabiber

tuz

HAZIRLANMASI:

Lahanayı ayıkladıktan sonra yıkayarak ince ince doğrayınGeniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyup,rendelenmiş soğan lahana ve ince dilimlenmiş elmayı yavaş yavaş kavurunBiraz kavrulduktan sonra şarapla ıslatıp karanfil bir tutam tarçın karabiber ve tuz ekleyerek harlı ateşte kapağı açık olarak pişirinBulahana yemeğini fırın etlerle ve av etlerinin yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz orası size kalmış

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla