Yalnız Mesajı Göster

Kereviz ( Zeytinyağlı) Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz ( Zeytinyağlı) Tarifi



Kereviz ( Zeytinyağlı) Gereçler:

1 kg aynı büyüklükte orta boy kereviz

1 orta boy patates

3 orta boy soğan( 150 gr arpacık soğanı da olabilir)

1 körpe havuç

1/2 bardak zeytinyağı 1/2 limon suyu

1 tatlı kaşığı tozşeker

Tuz

1/2 demet maydanoz

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Yapılışı:

1 Kerevizlerin kabularını ayıklayıp yıkayın 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın Patates, havuç ve soğanları da ayıklayıp küp biçiminde doğrayın


2 Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sıralayın; ortalarına da doğranmış sebzeleri yerleştirin Kalan kereviz ve sebzeleri de üstüne koyun Tuz, şeker, zeytinyağı ve 2 bardak su, limon suyu katın Üzerine alüminyum folyo örtüp kapağını kapatın Önce harlı sonra kısık ateşte 40 dk pişirin

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla