Yalnız Mesajı Göster

Enginar Konağı Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Konağı Tarifi



Enginar konağı ENGİNAR KONAĞI

Malzemeler:
- 4 adet enginar,
- 10-15 adet arpacık soğan,
- 1 adet havuç,
- 1 adet patates,
- 4 yemek kaşığı konserve bezelye,
- 1/2 su bardağı zeytinyağ,
- 1 yemek kaşığı tozşeker,
- 1 yemek kaşığı tuz,
- 1 limon suyu,
- 1 su bardağı kaynar su,
- 1/2 demet dereotu
Yapılışı:
Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun Tencereye yerleştirin Zeytinyağını bir tencerede kızdırın Soyulmuş arpacık soğanları 5 dakika kavurun Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde doğrayıp, soğana ilave edin Biraz kavrulunca bezelyeyi katın Enginarların ortalarına yerleştirin 1 su bardağı kaynar su ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın Yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yapın

Afiyet olsun

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla