Konu
:
Enginarlı Kuru Fasulye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Kuru Fasulye Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Kuru Fasulye Tarifi
Enginarlı Kuru Fasulye
MALZEMELER
2,5 su bardağı beyaz fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
2 yemek kaşığı limon suyu
4-5 diş sarmısak (dövülmüş)
1 adet defne yaprağı
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
6 adet enginar (taze veya konserve)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim
Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim
Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım
Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim
Tuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım
Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim
Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır
Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım
Üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunalım
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul