08-01-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Patlıcan Tarifi
EKŞİLİ PATLICAN
Malzemeler:
- 6 adet patlıcan,
- 3 adet kuru soğan,
- 1 baş sarmısak,
- 4 adet domates,
- 1 yemek kaşığı tozşeker,
- 1 limon suyu,
- Tuz,
- 1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyun İkiye kesin Sonra yarıdan itibaren üst kısmı sabit kalacak şekilde dörde bölün İç malzemesi için soğanları piyazlık doğrayın Domatesleri küp şeklinde kesin Sarmısakları ayıklayın Soğan, domates ve sarmısakları bir kapta birleştirerek, tuz ve şekerle ovun Patlıcanların arasına hazırladığınız iç malzemesini paylaştırıp, patlıcanları tencereye dizin Üzerine zeytinyağı gezdirin Limon suyu ve 1 su bardağı su ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin Soğuyunca servis yapın
Afiyet olsun
______________________________ ___
|
|
|