Yalnız Mesajı Göster

Karamelli Şalgam Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelli Şalgam Tarifi



Karamelli Şalgam Karamelli Şalgam


500 gr şalgam

300 gr patates

15 gr toz şeker

30 gr tereyağı

2 dal kekik

Muskat

1/2 tatlı kaşığı nişasta

Tuz

Biber


Şalgam ve patatesleri soyup yıkayın Sularını süzdürün ve 1 cm büyüklüğünde doğrayın Şekeri büyükçe bir tencerede açık kahverengi oluncaya kadar karamelize edin Sebzeleri, tereyağını, kekiği ve 300 ml suyu ilave edin Tuz, biber ve muskat ile tatlandırın Üstü yarı kapalı, orta ateşte 20 dakika pişirin, arasıra dikkatlice karıştırın Ilık suda nişastayı eritin sebzelere ekleyip karıştırın

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla