Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Terin Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Terin Tarifi



ıspanaklı terin MALZEMELER
350 gr ispanak

3 ince kiyilmis taze sogan

1 çorba kasigi zeytinyagi (15 ml)

2 dis dövülmüs sarmisak

5 çorba kasigi krem peynir (150 gr)

6 çorba kasigi tuzsuz lor peynir (150 gr)

3 yumurta

1 su bardagina yakin krema (250 ml)

3 çorba kasigi sivi yag (45 ml)

Tuz, karabiber

Süslemek için: Salata yapraklari

Domates salatasi

2 çorba kasigi yagda kavrulmus ceviz

Tost makinesinde kizartilmis üçgen tost ekmekleri


YAPILIŞ TARİFİ Dikdörtgen kek kalibini sivi yagla yaglayin ve yagli kagitla kaplayin (Yagli

kagidin üzerine de sivi yag sürün) Ispanaklari ince ince kiyin Zeytinyagini

tavada kizdirin Ince kiyilmis sogan ve sarmisagi 3dk sote edin

Ispanaklari ilave edin ve ispanaklar kavrulup sularini çekene kadar

karistirarak sote etmeye devam edinAtesten alin Kavurdugunuz

ispanaklarin suyunu iyice süzün Kavrulmus ispanak, krem peynir, lor

peyniri, un, krema, tuz, karabiber ve yumurtalari pütürsüz hale gelene

kadar robotun ana haznesinden geçirin Hazirlamis oldugunuz kaliba

karisimi bosaltin ve kalibin üzerini folyo veya yagli kagitla kapatin

Kalibinizi, içi su dolu daha büyük bir firin kabinin içine koyarak önceden

180 °C isittiginiz firinda 1,5 saat pisirin (Biçagi terine sapladiginiz zaman

temiz çikmalidir) Terini firindan aldiktan sonra su dolu kabin içinde

sogumaya birakin Üzerinde su biriktiyse süzün ve buzdolabinda en az 2

saat dinlendirin Buzdolabindan aldiginiz terini dikdörtgen bir tabaga ters

çevirerek çikartin ve dilimleyin Arzunuza göre daha önce kizarttiginiz tost

ekmekleri, domates salatasi veya yesillikler ve kavrulmus cevizle servis edin

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla