Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Kabak Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Kabak Tarifi



Peynirli Kabak MALZEMELER

2 adet kabak

100 gr beyaz peynir

1 adet yumurta

yarım demet maydanoz

tuz, karabiber

2 çorba kaşığı tereyağ

100 gr rendelenmiş kaşar peyniri


Hamur için:


400 gr un

4 adet yumurta


HAZIRLANIŞI

Kabakları boylamasına ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra kızgın fırında altmış dakika pışirin Kaşıkla içlerini çıkarın Ezip, süzgeçten geçirdikten sonra bir kaseye koyun Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, yumurta ve ezilmiş beyaz peynirle karıştırın Unu, yumurtaları ve bir tutam tuzu yoğurun Nemli bır bez örtüp, yarım saat bekletin Hamuru bir merdaneyle yardımıyla açıp, yufkayı sekizer santim genişliğinde parçalar halinde kesin Her şeridi de sekizer santim uzunluğunda parçalara bölün Karelerin ortasına harçtan birer tatlı kaşığı koyup, bohça biçiminde katlayın Kaynar tuzlu suya atıp, haşlayın Kevgirle çıkarıp, sularını süzün Rendelenmiş kaşar peynırini serptikten sonra kızdırılmış yağı gezdirin Sıcak servis yapın

AFIYET OLSUN!

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla