Yalnız Mesajı Göster

Ekşili Balkabağı Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Balkabağı Tarifi



ekşili balkabağı Malzeme:


300 gr bal kabağı

80 gr arpacık soğanı

diş sarmısak

1 adet çubuk vanilya

2 küçük kırmızı acı biber

30 gr toz şeker

40 ml sirke

20 ml zeytinyağı

Nane

Tuz + Karabiber


yapilisi:


Kabağın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp, küp doğrayın 30 saniye kaynar tuzlu suda blanşe edin, soğuk sudan geçirin, süzün Soğanları minik küp doğrayın, sarmısağı kıyın Vanilya çubuğunu ikiye kesin, özünü kazıyın Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük küp doğrayın Şekeri, 100 mi su ile 50 mi kalıncaya kadar kaynatın İçine kabağı, soğanı, sarmısağı, acı biberi, vanilya özünü ve çubuğunu ekleyin, orta ateşte 3-4 dakika pişirin Sirkeyi, yağı, tuzu ve biberi ilave edip soğumaya bırakın Üstünü şeffaf folyo ile kapatıp, bir gece buzdolabında bekletin Servisten 30 dakika önce kaseye alın, nane yapraklarıma süsleyin

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla