Yalnız Mesajı Göster

Fasulye Güveç

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Güveç



Fasulye Güveç
Güveçte tavuklu fasulye tarifi
Malzemeler (6 kişilik)

6 adet tavuk baget
1 kg taze fasulye
2 adet soğan
4-5 diş sarımsak
4 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Sarımsakları temizleyip bütün halde bırakın Soğanları soyup kıyın Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip istediğiniz uzunlukta kesinTavuk bagetleri ızgarada hafif pembeleşinceye kadar kızartın Gğvecin içini fırça yardımıyla yağlayın ve fasulyeyi bagetle birlikte güvece yerleştirin Sarımsaklar, soğan ve domatesleri ilave edin Salçaları bir bardak suda karıştırıp üzerine gezdirin Tuz ve karabiberini ilave ederek üzerini kapatın Önceden ısıtılmış 160 derece ayarlı fıtında 2 saat kadar pişirin ve sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla