Konu
:
Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi
zeytin yağlı barbunya
MALZEMELER
2 Su bardağı barbunya
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet havuç
2 Adet orta boy kuru soğan
2-3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Adet yeşilbiber
½ demet maydanoz
1 Adet kesme şeker
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın
İnce ince doğranmış soğan, havuç ve yeşilbiberi tencereye koyup hafifçe kavurun
Çok az su ile karıştırdığınız salçayı ilave edip bir iki kez karıştırın
Altı su bardağı su koyup kaynamaya bırakın
Akşamdan ıslatmış olduğunuz barbunyaları yıkayıp kaynayan suya ilve edin
Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
Kesme şekeri ve tuzu ilave edin
Barbunyaların üzerini kapatacak kadar su kaldığında ocağın altını kapatın
Soğuduktan sonra servis tabağına alın
Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın
NOT:Bütün malzemeleri çiğken düdüklü tencerede pişirebilirsiniz
Ancak suyunu iki bardak eksik koyun
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul