Yalnız Mesajı Göster

Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Yağlı Barbunya Tarifi



zeytin yağlı barbunya MALZEMELER

2 Su bardağı barbunya

3 Çorba kaşığı zeytinyağı

1 Adet havuç

2 Adet orta boy kuru soğan

2-3 Diş sarmısak

1 Çorba kaşığı domates salçası

1 Adet yeşilbiber

½ demet maydanoz

1 Adet kesme şeker

Tuz


HAZIRLANIŞI

Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın

İnce ince doğranmış soğan, havuç ve yeşilbiberi tencereye koyup hafifçe kavurun

Çok az su ile karıştırdığınız salçayı ilave edip bir iki kez karıştırın

Altı su bardağı su koyup kaynamaya bırakın

Akşamdan ıslatmış olduğunuz barbunyaları yıkayıp kaynayan suya ilve edin

Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin

Kesme şekeri ve tuzu ilave edin

Barbunyaların üzerini kapatacak kadar su kaldığında ocağın altını kapatın

Soğuduktan sonra servis tabağına alın

Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın



NOT:Bütün malzemeleri çiğken düdüklü tencerede pişirebilirsiniz Ancak suyunu iki bardak eksik koyun

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla