Yalnız Mesajı Göster

Fırında Yumurtalı İspanak

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Yumurtalı İspanak



Malzemeler
500 gr Ispanak

4 Adet Yumurta

1 Adet Soğan

1 Çorba Kaşığı Çemen

250 gr Kıyma

1/2 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi

1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ

Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi

Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve süzelim Ispanakları hiç su ilave etmeden tencereye alıp kendi suyu ile hafifçe yumuşayana dek 3-4 dak haşlayalım Yağı tavaya alalım Soğanları piyazlık doğrayalım ve pembeleştirelim

Kıymayı ilave edip, rengi dönünceye kadar kavuralımBir kaşık çemeni tavaya koyalım Ispanakları doğrayıp, onu da tavaya alalım Arasıra karıştırarak kavurmaya devam edelim 3-5 dak daha pişirelim

Yemeği küçük bir tepsiye alalım Kaşıkla düzeltelim Tepsideki ıspanakların içine dört oyuk açıp, yumurtaları kıralım Tuzunu, karabiberini ekleyip, fırına verelim Yumurtalar pişene dek fırında tutalım Çıkartıp, sıcak sıcak servis yapalım Eğer kaşar ilave edecek olursanız, fırına vermeden önce yumurtaların üzerine serpiştirebilirsiniz


______________________________ ___



Alıntı Yaparak Cevapla