Konu
:
Uruş Kapama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Uruş Kapama Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uruş Kapama Tarifi
Beypazarı Yöresi Uruş kapaması nasıl yapılır
Uruş'un yöresel yemeğidir
Uruş kapaması büyük tavalarda ve testi ile pişirilir
Hafif pişirilmiş yağsız kuzu veya dana eti testi içine doldurulur ve bakır kapama tavasının içine ters olarak kapanır
Etrafına su doldurularak kaynatılır
Kaynamış suya pirinç salınarak pişirilir
Et testide buharla pişer, pirinç etten sızan su ile pişeceğinden nefis bir lezzet oluşur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul