Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Yumurtalı İspanak

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Yumurtalı İspanak



600 gr patates Tuz, karabiber 1 soğan 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sıvıyağ 650 gr ıspanak 200 gr süt kreması Kalıp için yağ 4 yumurta 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı:

Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın Bu arada soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın Oval tencerede kızgın yağda kavurun Ispanağı ekleyip kısık ateşte üzeri kapalı olarak 7 dakika kadar pişirin Fırını 175 derecede önceden ısıtın 50 gr süt kremasını ıspanağa ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırıp ıspanağın biraz çekmesini bekleyin Patateslerin suyunu süzün Kabuklarını soyup 5 mm kalınlığında dilimleyin Fırın kabını yağlayıp patatesleri ekleyin Ispanağı da ilave edip eşit miktarda kaba yayın Ispanağa 4 tane çukur açın ve yumurtaları bu çukurların içine kırın Artan süt kreması ve peyniri ıspanağın üzerine paylaştırıp fırında 175 derecede 30 dakika pişirin Ardından servis yapın

______________________________ ___



Alıntı Yaparak Cevapla