Konu
:
Patatesli Yumurtalı İspanak
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Yumurtalı İspanak
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Yumurtalı İspanak
600 gr patates
Tuz, karabiber
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
650 gr ıspanak
200 gr süt kreması
Kalıp için yağ
4 yumurta
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın
Bu arada soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın
Oval tencerede kızgın yağda kavurun
Ispanağı ekleyip kısık ateşte üzeri kapalı olarak 7 dakika kadar pişirin
Fırını 175 derecede önceden ısıtın
50 gr süt kremasını ıspanağa ekleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ıspanağın biraz çekmesini bekleyin
Patateslerin suyunu süzün
Kabuklarını soyup 5 mm kalınlığında dilimleyin
Fırın kabını yağlayıp patatesleri ekleyin
Ispanağı da ilave edip eşit miktarda kaba yayın
Ispanağa 4 tane çukur açın ve yumurtaları bu çukurların içine kırın
Artan süt kreması ve peyniri ıspanağın üzerine paylaştırıp fırında 175 derecede 30 dakika pişirin
Ardından servis yapın
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul