Yalnız Mesajı Göster

Karalahana Sarması Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karalahana Sarması Tarifi



karalahana sarması -rizee Malzeme: 2 bağ pancar ½ kg kıyma 4 baş orta büyüklükte soğan 1 çağ bardağı pirinç Yağ,tuz,karabiber,maydanoz


Yapılışı: Pancar saplarından ayrılırTemizlendikten sonra kaynayan suya konularak hafif diri kalacak şekilde haşlanırBir süzgeçte süzülürSoğuk suda bekletilirHafif sıkılarak bir kaba alınırAyrı bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan,yıkanmış pirinç,saçlı,tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz biraz su ile yoğrulurPancarın damarlı taraflı içe gelecek şekilde hazırlanan iç arasına konulurÇok sıkı olmamak kaydı ile normal bir şekilde küçük küçük sarılırBir tencereye düzgün olarak dizilirÜzerini kapatacak kadar su ilave edilir(Kaynar su tercih edilir)Üzerine sarmayı bastırmak için kapağı örtülüp kaynamaya bırakılırÖnce harlı sonra kısık ateşte pişirilir

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla