Konu
:
Karalahana Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karalahana Sarması Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karalahana Sarması Tarifi
karalahana sarması -rizee
Malzeme:
2 bağ pancar ½ kg kıyma 4 baş orta büyüklükte soğan 1 çağ bardağı pirinç Yağ,tuz,karabiber,maydanoz
Yapılışı: Pancar saplarından ayrılır
Temizlendikten sonra kaynayan suya konularak hafif diri kalacak şekilde haşlanır
Bir süzgeçte süzülür
Soğuk suda bekletilir
Hafif sıkılarak bir kaba alınır
Ayrı bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan,yıkanmış pirinç,saçlı,tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz biraz su ile yoğrulur
Pancarın damarlı taraflı içe gelecek şekilde hazırlanan iç arasına konulur
Çok sıkı olmamak kaydı ile normal bir şekilde küçük küçük sarılır
Bir tencereye düzgün olarak dizilir
Üzerini kapatacak kadar su ilave edilir
(Kaynar su tercih edilir)Üzerine sarmayı bastırmak için kapağı örtülüp kaynamaya bırakılır
Önce harlı sonra kısık ateşte pişirilir
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul