Yalnız Mesajı Göster

Doldurulmuş Kabak Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Doldurulmuş Kabak Tarifi



Doldurulmuş Kabak MALZEMELER

4 adet 150 gramlık kabak

75 gr soğan

1-2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı değişik baharat

225 gr doğranmış domates

275 gr pirinç

50 gr jambon

75 gr çedar peyniri

50 gr kuru ekmek ufağı

Dilediğiniz otlardan birkaç sap



HAZIRLANIŞI

Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın

Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin

Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin

Boş kabakların içine jambonu serin Üzerine pirinçli karışımdan koyun Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın

Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur <div>

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla