Konu
:
Doldurulmuş Kabak Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Doldurulmuş Kabak Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doldurulmuş Kabak Tarifi
Doldurulmuş Kabak
MALZEMELER
4 adet 150 gramlık kabak
75 gr soğan
1-2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı değişik baharat
225 gr doğranmış domates
275 gr pirinç
50 gr jambon
75 gr çedar peyniri
50 gr kuru ekmek ufağı
Dilediğiniz otlardan birkaç sap
HAZIRLANIŞI
Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün
Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın
Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın
Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın
Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin
Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin
Boş kabakların içine jambonu serin
Üzerine pirinçli karışımdan koyun
Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın
Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın
Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur
<div>
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul